Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHP Milletvekili Gümüş'ten Tersane Kazası önergesi

CHP Milletvekili Gümüş

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, tersane kazasının aydınlatılmasını istedi.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, tersane kazasının aydınlatılmasını istedi.
İzmir`in Karşıyaka İlçesi`nde Alaybey Askeri Tersanesi`nde bakım yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen römorkörün yan yatması sonucu 10 personelin hayatını kaybetmesi ile ilgili Milli Savunma Bakanı`nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili Gümüş, konunun aydınlatılmasını istedi.
Gümüş: "İş kazalarında tersaneler başı çekiyor"`
Ülkemizde iş kazalarıyla ilgili çok ciddi problemler olduğunu dile getiren Gümüş, iş kazası istatistiklerinin önemli bir bölümünün tersanelerde gerçekleşen iş kazaları olduğunu vurguladı. Askeri tersanede gerçekleşen kaza sonucu 10 kişinin hayatını kaybetmesinin vahim bir durum olduğunu söyledi.
Gümüş: "Kazanın sorumlusu kim?"
Gümüş, şu soruları yöneltti: "Çok büyük boyutlarda onarım ve imalat yapılan tersanelerinizde yürütülen çalışmaların teknik olarak denetlenmesi sorumluluğu hangi biriminize aittir. Bu kadar büyük bir römorkörün yan yatmasına sebep olan koşullar nelerdir? Şayet römorkörün yan yatma sebebi bir ihmalden kaynaklanıyorsa ihmali olan personelinizin cezalandırılması söz konusu olacak mıdır? Personelinizin ölümü ile sonuçlanan bu iş kazasında Bakanlığınızın sorumlulukları olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız nelerdir? Ülke genelinde diğer askeri tersanelerin denetimi yapılmakta mıdır? Bundan sonra benzer iş kazalarının yaşanmasının önüne geçmek için alınması gereken önlemler konusunda Bakanlık olarak görüşleriniz nelerdir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false